Är det dags att sluta handla på Willys nu eftersom Antonia säger ja till SD ? #Svpol

Jag läser att Antonia vill vara pragmatisk jämtemot SD för att SD har en politik som gynnar näringslivet.

Egentligen vill jag inte bojkotta någonting speciellt när det gäller en butik som Willys som jag faktist gillar, men samtidigt kan jag inte bortse från att företagsledarna för det företaget ställer sig positiva till SD. Antonias ord att hon ser sig själv som en liberal humanist som påstås slåss till döden för goda värderingar.

Alltså det finns inga gratisluncher i politiken, om det finns moraliska och etiska grunder i hennes ställningstaganden då är det väldigt svårt att kunna se detta. Det enda jag kan känna är att jag helt enkelt inte vill vara en del av hennes politiska resonemang och jag tycker att jag själv legitimerar hennes resonemang om jag fortsätter som vanligt att handla på Willys.

Jag känner mig själv så väl att jag inte kommer sluta helt och handla hos dem, det handlar om saker som att butiken är nära och alternativen i området är kanske till och med sämre. Men jag kan minska mitt konsumerande hos dem.

Willys har många butiker i områden där Alliansen inte har ett starkt stöd. Vet man om att företagarna i Willys ställer sig positiva till SD då kanske man inte vill handla hos dem, med finns det en praktisk sida av det. Finns det inga alternativ när det gäller bra livsmedelsbutiker då kan det bli svårt att undvika att handla hos dem.

Jag önskar att det skulle bli någon typ av Antonia effekt så företag som hon är kopplad till kan se en förändring hos kundflödet där det minskar och där man kanske får kunder som frågar varför företaget ställer sig positiva till SD. Att det blir någonting som stjäl tid från dessa företag där de blir tvugna att prata med upprörda kunder som inte är nöjda med företagets etiska ställningstagande.

Sådana saker stjäl tid och det gör att företagen som är berörda tvingas ut på den politiska banan och där vill de aldrig vara.

Jag landar någonstans i att jag kommer handla mindre hos dem men jag kommer inte kunna bojkotta dem 100 %, men alla bäckar små som de säger.

Jag är lite trött på en typ av retorik som Antonia i detta fallet kastar ur sig som ett försvar för SD ställningstagande. Det går ut på att de säger att man skall respektera SDs väljare, KD körde samma retorik i debatterna tillsammans med Moderaterna.

Det finns en självklarhet att alla personer skall respekteras oavsätt hur de röstar, SD har väldigt svårt för att kunna respektera alla människors lika värde så om det var för dem och deras egen självbild så skall de helst räknas som mer värda än andra, så när Antonia och partierna pratar i de termer att de skall respektera SD väljarna då glömmer de att bredda begreppet, att berätta att alla personers röster också skall respekteras lika mycket.

Så ser vårat valsystem ut. Men det kanske är svårt att sälja den typ av resonemang till grupper som saknar rösträtt, dvs företagen som spenderar mycket pengar på att påverka hur människor skall rösta.

Jag hade önskat att Antonia och alla andra som förespråkade samarbete med SD också hade varit tydliga med det resonemanget innan vallokalerna stängde.

Nu är vallokalerna stängda och då är det säkert att krypa fram och slå på stora trumman för att Alliansen skall samarbeta med SD.

Vi får se var detta kommer landa någonstans i slutändan.

 

 

Annonser

0 Responses to “Är det dags att sluta handla på Willys nu eftersom Antonia säger ja till SD ? #Svpol”  1. Kommentera

Håll er till ämnet.

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
september 2018
M T O T F L S
« Mar    
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Annonser

%d bloggare gillar detta: